Bokashiströ 2kg påse

199 kr
I lager    Sponsrad länk för Odla.nu

Bokashiströ är ett vetekli ympat med effektiva mikroorganismer (EM). EM består främst av mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier. I jorden har EM-mikroberna förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrerar ut patogena arter.
EM är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och består av noggrant utvalda jordmikrober som producerats i labbmiljö med höga reningskrav.
Vad är Bokashi?

Bokashi betyder “välfermenterad organisk materia” på japanska och används på två olika sätt:
1. Bokashi ger namn till ströet som bär själva EM startkulturen.
2. Bokashi kallas även slutprodukten av jäsningen av det organiska avfallet med EM. Det återvunna växtgödslet mognar anaerobt, dvs med uteslutning av syre. Näringsämnen, t.ex. kväve, binds och går inte förlorade som värme och växthusgaser. Anaerob jäsning med EM producerar många vitaminer, enzymer och bioaktiva ämnen som stödjer växternas tillväxt. Bokashi kan användas för alla typer av biologiskt avfall.
Vad gör Bokashi:

Stimulerar mikrolivet i jorden

Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad

Stärker växtens försvar och härdighet

Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid

Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser


Användningen av Bokashiströ:

Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna.

Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.

För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.

Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.


Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.
Dosering:

Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.

Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter

I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.

Fermentation i hink: ca 1-2 matskedar per liter mat.


**Förvaring: **Ej i direkt solljus och i en lufttät förpackning för bättre hållbarhet

Bokashiströ 2kg påse säljs direkt av Odla.nu för snabb leverans.

Läs mer…